Gewaarborgd inkomen

Bescherming tegen inkomensverlies.

Stel: je bent zelfstandig en wordt ernstig ziek. Hierdoor kan je een tijdlang niet werken. Maar je kosten blijven ondertussen wel lopen. Gelukkig kan je je hiertegen verzekeren met een verzekering gewaarborgd inkomen. Deze verzekering geeft je de mogelijkheid je te beschermen tegen inkomensverlies bij ziekte of tijdens de revalidatie van een ongeval. Je ontvangt dan een extra maandelijks vervangingsinkomen bovenop de uitkering die je via je ziekenfonds opstrijkt.

De premies voor je verzekering gewaarborgd inkomen kan je bovendien voor de volle 100% aftrekken van je belastbaar inkomen, wat het fiscaal erg aantrekkelijk maakt. 

Deze verzekering is er zowel voor loontrekkenden en ambtenaren als voor zelfstandigen. Maar het zijn vooral zelfstandigen en ondernemers die er gebruik van maken. Bij ziekte of ongeval valt je loon immers volledig weg en de uitkering die je ziekenfonds voorziet is in de meeste gevallen te beperkt om je vaste kosten te dekken én nog voldoende over te houden om aangenaam van te kunnen leven. 

webtip

We raden aan om de dekking gewaarborgd inkomen te combineren met een polis pensioenopbouw, dat komt merkelijk goedoper uit !

 

 


www.fibam.com maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.