Autoverzekering

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is altijd verplicht.

Gaat u met uw auto de weg op? Geen twijfel mogelijk:een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Alle BA-autoverzekeringen moeten de wettelijke minima dekken, maar tal van verzekeraars bieden extra waarborgen en diensten aan.  Kies de verzekering die het best aansluit bij uw noden.

Wat is verzekerd?

Een BA-auto vergoedt de schade aan derden als u of een andere bestuurder met uw auto een ongeval veroorzaakt.  Zowel de materiele (voornamelijk aan de betrokken auto) als lichamelijke schade (verzorgingskosten, arbeidsongeschiktheid en het daaruit voortvloeiende inkomensverlies, de vergoeding van de nabestaanden bij dodelijke ongevallen, enz) wordt vergoed.  Weet dat niet alleen andere weggebruikers en de wegbeheerder worden vergoed, maar ook alle passagiers in uw auto. Hebt u zelf geen schuld aan het ongeval?  Dan zal de verzekeraar van de tegenpartij zowel uw materiele als lichamelijke schade vergoeden.  Als u de pech hebt te botsen met een onverzekerde wagen, dan zal het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds een vergoeding betalen.

Welke bijkomende garanties zijn mogelijk?

Omnium: als u zelf een ongeval veroorzaakt, zal de BA verzekering de schade aan de tegenpartij vergoeden, maar niet de schade aan uw eigen wagen.  Als u die vergoed wilt zien, zult u bijkomend een omniumverzekering moeten afsluiten.  Zo’n allriskverzekering vergoedt behalve de eigen schade aan uw auto ook brand en diefstal en ten slotte glasbreuk, natuurelementen en een botsing met dieren. Zeker voor een nieuwe wagen of auto waarvoor u leende, kan dat interessant zijn.

Een goedkopere formule is een “kleine omnium”. In dat geval wordt de eigen schade niet vergoed, maar wel alle overige componenten van een volledige omnium.

 

 webtip

Fibam B&V, uw makelaar, kan u helpen bij het samenstellen van een contract op maat:
Prijzen en voorwaarden van verschillende verzekeraars variëren. Wij - als makelaar - kennen de verschillende formules en helpen u de gepaste formule te onderschrijven.


www.fibam.com maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.