Groepsverzekering

Een aanvulling op het wettelijk pensioen.

Een groepsverzekering is een extralegaal voordeel die de werkgever aan zijn personeel kan aanbieden. Via je groepsverzekering bouw je als werknemer een mooie som op, die je op het einde van je loopbaan wordt uitgekeerd. Vaak heeft een groepsverzekering een overlijdensclausule, zodat je nabestaanden een kapitaal of rente ontvangen als je overlijdt voor je met pensioen gaat. 

Zeven op de tien beroepsactieve Belgen beschikken al over een groepsverzekering. Het gaat om een aanvullend pensioenplan, waarvoor zowel de werkgever als de werknemer kunnen bijdragen. Die bijdragen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Wettelijk zijn de werkgevers verplicht om een rendement van 3,25 procent te garanderen op hun eigen stortingen en 3,75 procent op de stortingen van de werknemers. De bijdragen voor een groepsverzekering zijn zowel voor de werkgever als voor de werknemer fiscaal aftrekbaar.

Dankzij een recent goedgekeurd plan in de Kamercommissie Sociale Zaken kan de werknemer nu ook zelf vragen een deel van het loon in te houden om een bijkomend spaarpotje voor het pensioen op te bouwen.

 


www.fibam.com maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.