Verhuurder-Huurder

Zowel eigenaar als huurder moeten zich verzekeren.

Als huurder moet je een brandverzekering afsluiten om je eigen inboedel te beschermen. De brandverzekering van de verhuurder-eigenaar dekt slechts de schade aan het gebouw, maar niet de inboedel van de huurder. Door het afsluiten van een brandverzekering wordt bovendien ook de huurdersaansprakelijkheid verzekerd. Huurdersaansprakelijkheid houdt in dat je als huurder ook aansprakelijk bent voor de schade die je aan anderen toebrengt, waaronder je huisbaas of andere huurders in het gebouw.

Als verhuurder-eigenaar dient u ook verzekerd te zijn, ook al bewoont u de woning niet. Het kan nuttig zijn voor de verhuurder om zijn huurders te laten opnemen in zijn of haar contract met de clausule "afstand van verhaal" zo bent u zeker dat eventuele schade berokkend aan uw eigendom vergoed zal worden.

 

webtip

Bent u eigenaar en wenst u een woning of appartement te verhuren? Neem contact op met uw makelaar om uw contract aan te passen. Vergeet de dekking rechtsbijstand kan nuttig zijn wanneer u uw patrimonium goed wil beheren.


www.fibam.com maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.